Monday, January 7, 2013

Gathering Mummy Blogger




Hehhe first time pergi gathering Mommy Blogger heheh actually yang tercetusnya idea ni sbb kami ni selalu dot chit chat kat twitter. Tetiap hari ada je cete dok sembang kat twitter, memang tak pernah jumpa pun memasing, takat baca blog and sembang kat twitter.. Selain tu kami ada jugak group UB kat FB. Tak sangka hubungan yang terjalin di alam maya ni mesra sangat. Tu yg bila salah sorang mummy MekNa yg dok Kuantan nak turun KL terus tweet tweet nk bt mini pot-luck.

Memula plan nak bt kat public space kat taman je kat luar, pastu Hany yg comel molek offer tok bt kat rumah die. Mulalah amek order menu apa nak bawa tok pot luck tu. Masing2 ada menu killer masing2.. Kite dok request kat tokey kek Mekna nak DFCC tapi sbbkan rumah beliau kat Kuantan banjir tak dapat la makan DFCC Mekna... Seb baik la kite tak peknen kalau tak meleleh ayaq liur anak hahahha T__T next pot-luck Mekna silalah bawa DFCC utk aku ye!

That day aku ditugaskan bt spagetti Aglio Olio.. Mekna yg rikest, katanye terliur nengok aku buat aritu.. Hiks... Memang kalut sikit la sbbnya Jumaat tu emergency masuk opis so Sabtu tu pagi pergi hero beli bahan tengahari baru masak sbb nak gi umah Hany pun dalam kol 2. 

Nak g umah Hany kite tak sure jalan plak, pastu dok tweet ngan Deena nak konvoi so Deena tunggu kat komuter Serdang. O yeee kite gi sorang, habi taknak join hahhaha sbb katanya mesyuarat ibu ibu mesti lama hiksss..... 

Sampai rumah Hany dah kol 3 lebey hiks.. tengok ramainye mommy2 blogger ngan anak2 deme sedang berkumpul hehehhee....

Masuk2 terus laga2 pipi, semenya baru pestaim kite jumpe... Sebelum ni geng2 UB ni pnh je bt pot-luck tp tak berkesempatan join. Ni la pestaim dapat join. 

Sonok sangat dapat jumpa kawan2 baru, dapat la bersosial sikit...

Gambar kat bwah ni, mommy tengah sebok ukur baju anak2 hehehe.. Ktorg plan nak bt tshirst for anak2, ibu dan bapa geng2 UB hehehhehe kasik sedondon gitu...



Geng disebelah sini plak sedang bersembang isu2 keibubapaan... Hiks..  Ena muka sangat tak sihat, tengah pembawakkan budak la katakan...



Ana bersama baby Zara.. Zara sangat independant tau... Rilek je merayau sana sini janji bagi makanan.. Bagus la zara nie...


Rayyan ngan Mika.. Bebudak bila dah jumpa mainan... Hurmmmm mulalah kan... Habes mainan Faqehah depa kerjakan.. Naseb baik Faqehah ada mainan car, lori seme...




Ni pun mak yung gak.. Hehe ramai geng2 UB bakal melahirkan baby 2013... Murah rezeki uols... Moga2 ada rezeki kita pulak tahun nie....


Mak yung tengah sebok tulis size baju hero ultraman die..


The food hari tu.. Heheh banyakkan?? Memang sangat banyakkkk.. Kite suka sangat soto Hany buat.. Sedap giler.. Terus minta resipi.. Hiks.. Thanks Hany share resipi kat blog... Ada masa nanti nak buat...

Kite buat spaggeti Aglio Olio tu.. Nampak x? Hehhe tak sempat nak snap gamab masa kat rumahh.. Kek yang Fad buat red velvet tu pun yummeh..... Lasagna Ena pun sedap.. Kesimpulannya seme sedap2 la....
Kenyang perot makan hari tu heee...



Ni la soto yg repeat makan sampai 2x.. Nyum Nyumm pastu kan Hany kan dengan baik hatinya masa kite nak balik die tapaukan untuk kite.. Huwaaaa terharu sangat tau......



Red velvet kek by Fad.. Sedap sangat!



Baby Isma yg gedebus gedebam.. Geram sangat tengok lengan ngan betis die ketak2... Rasa nak geget2.. Rayyan jeles ngan baby Isma, bila mama dukung baby Isma die pun sebok nak duduk kat peha mama... Hiks pastu bila mama tanya nak adik tak, slumber yaya die jawab NANAKKKKKKK... hahhahaha



Antara mommy bloger yg datang hari tu.. Ramai kan??? Penuh rumah Hany...



Thanks Hany sebab berikan ruang rumah tok kami berkumpul dan yang paling best soto yg sedap tu......



Antara rakan2 blogger yg ada haritu Mar, Jue Rayyan, Nurul, Ena, Yaya, Hany, Ana, Intan, Deena, Fad, Yun, MekNa, Nadeera, Zaza...

Best jumpa korang sme.. Next time kite buat lagi eh gathering gini....

Nak minta tolong anda vote saya.. Macam mana nak vote? KLIK SINI...

4 comments:

  1. Salam jue..
    kty dah lama tak join gathering ni..
    dah lama tak jumpa geng2 blogger..

    busy benor sekarang nie.

    ReplyDelete
  2. terharu sgt kt jue.dtg2 terus sambut kt dpn pintu.friendly ye awk ni.besttt

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails