Tuesday, January 22, 2013

Trip HK: Hong Kong Disneyland Part 1


Bersambung dr entri HK tahun lepas ENTRI ni..
Actually dah malas nk tulis sbb ni kesah tahun lepas.. Tapi ada membe nak g Disneyland HK ni so die minta la entri ni di tulis as reference... Aishh.. Kita tulis aje la apa kita ingat eh...

Memula kalau sampai Disneyland ni, jgn lupa amek map. Walaupun ianya takde la besar macam Disneyland Paris ke Japan ke but still besar hiks...

Ada 5 main attraction kat dalam ni.
1. TomorrowLand
2. FantasyLand
3. AdventureLand
4. Toy Story Land
5. Main Street USA.

Sampai2 je pintu masuk, akan jumpa mainstreet USA. Heheh die bt macam ala2 suasana di USA gitu... Ramai sangat orang, biasa la Disneyland ni mana pernah takde orang...


Kedai2 yang ada, building seme macam ala2 oversea...


Penuh kan orang.. Ada Brunei, ada Indonesian..
Cuaca adalah super paans, sbb masa aku g ni musim panas.. kalau nak best jalan gi time musim sejuk...


Pastu sesaja la msk kedai sebenir. Saja nak usha2 sebey.. Setiap main attraction tu ada sebenir shop.. Harga sama je, so takyah la penat2 sebey.


Kedai makan.. Ada waffle bentuk kepala mickey.. Sungguh la comel.. Eh dalam Disneyland ni ada kedai makanan halal tau, so jangan riso cuma mahal sikit la...



Mencari tshirt hehe agak mahai tapi kualiti la kain die, tebal... Kite beli yg kaler pink tu....


 Ni berjalan nak ke Fantasy land... Maklumlah tingin sangat nak tengok Castle Sleeping Beauty... Hehe dulu kecik2 tak dapat p, dah beso ni baru dapat p...



Yang macam bulat2 tu menhala nak masuk Tomorrow land....


Ya.. Inilah castle sleeping beauty.. Malam lepas habes parade, bunga api akan kuar dari sini hehhehe.. Cantek sangat!



Bergambar di sekitar fantasyland Gardens...


Aku gi tengok ni, show 3D... Best gile.. siap air tersembur2...  Kalau kat Fantasy Land ni, memang wajib tengok show ni ok...




Pastu kat dalam map nnt ada waktu2 bila karakter disney ni akan kuar, kene alert la bila... So bila diaorang kuar leh la amek gamba ngan diaorng..

Pooh ni memang la karakter peberet aku, tengok la email pun miss_pooh84 hahhahaa... SO mestilah xnak lepaskan peluang bergambar....


Mickey pun ada jugak....



Pas amek gambar ngan karakter disney, ktorg g naik rides The many adventures of Winnie the Pooh... Kat Fantasyland ni, takde rides yg extreme, memang seme sesuai tok kanak2... Ada banyak rides die, dalam 5 rides gak la....



Nak masuk dalam kene naik keretaapi ni tau.. tapi die jalan slow motion je, bg kita menikmati...









Basically die macam perjalanan yang bercerita... Tapi best sbb die punya efek.. lagu and suasana fantasi tu.. Memang enjoy gak la walaupun ktorg ni dah level mak mak hikhikhik


4 comments :

  1. beshnyaaaaaaaaa..mst ank seronok bwk tmpt happening cmtu kan

    ReplyDelete
  2. SERONOKNYAAAA TERUJA TGK GAMABR2 SEMUA NI

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails