Thursday, January 3, 2013

Alhamdulillah, ini pun dikira rezeki jugak :)

Ni cete pasal hujung tahun lepas. 
Alhamdulillah aku lulus exam certified datacomm.
Gini la keje engineer, sokmo la amek exam. Ingatkan habes belajar takde exam lagi, sekali lagi dasat exam nye... Huhuhu masa nk exam ni kemain la takde masa nak study, takot sangat kot fail. Bukan apa sekali amek exam ni kosnya RM6000, kalau fail rasa macam rugi sangat. huhuhu naseb baik la company tanggung, kalau sendiri bayor, memang sampai ke sudah aku tak upgrade knowledge aku hahaha.. Kedekut wei.. Walaupun ada cert dapat naik gaji segala tapi kene fikir jugak, nak mengeluarkan duet segedebuk tu alahai........ berat betol!


Alhamdulillah lulus... Kalau nk lulus kene markah 650, aku dapat 850 hehehe kira ok la tu untuk usia 28 tahun amek exam. Otak pun dah berkarat. 

Exam ni kat Subang 1st, exam kol 11  so kuar dari ofis kol 10, sekali federal jem gila la pulak. Punya la takot tak sempat amek exam. Sebab die dah tulis kene sampai 10 minit awal. Naseb baik tak susah nak cari bangunan Subang 1st tu. Sempat smpai lagi 10 minit sblm kol 11.

Hehehe exam 2 jam tapi aku jwab sejam je, konfiden gile. Sebenarnya dah lapar, tu yg nak cepat siap, cepat leh gi makan...... Lepas exam tunggu 5 minit,  terus dapat result. Gelak besar bila dapat result sbb tak sangka lulus, memang tak sempat nak study beriya pun. Stadi apa yg boleh then based on experience keje aje la...

Dapat result terus wazzap bos bagitau lulus exam, siap bagi pesanan penaja minta naik gaji ngn elaun cert  muahahahha.. Boss gelak aje... Naseb la boss,  dapat staff sengal camni... Sengal2 pun keje jalan ye...



4 comments:

  1. jue, biaq betoi costing sekali exam rm6k??? klau daku kompem x lepas kah kah kah.. buat ngabis beras jek haha

    ReplyDelete
  2. kira brilliant la jue ni. hebat tu markah tinggi. congratz anyway

    ReplyDelete
  3. @ibu humaira

    aah humaira.. mmg mahai klu exam certified ni... ada yg sampai RM15k.. huhu tu yg kalau nak bayar sndiri pk beratus kali la hiks

    ReplyDelete
  4. @antalya

    takde la briliant pun, biasa je kita ni... alhamdulillah mungkin experience keje membantu

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails