Monday, January 14, 2013

My 1st Peplum

Skang ni demam peplum kan?? mana2 seme peplum.. Tapi aku ada masalah ngan peplum ni, kebnykkan yg jual free size, katanya fit size S to XL... Memang fit sbb kain lycra so stretchable... 

Kita ada la beli selai.. Memang muat tapi alahai ketat tang dada siyes tak sanggup nak pakai... Dah jadik mak orang ni, nak berpesyen pun berpada2 jugak la kan, tak sanggup plak rasa nak pakai yg ketat tang sana sinun.. Dan paling tak sanggup bila laki sound. Pedih menusuk hati nanti. So baju peplum tu dah ku hadiahkan ke Adik Ipar hiks.. Badan die kecik so sesuai la, itu pun adik ipar kata die pakai agak ketat. Kain lycra memang la memeri kan. Orang bujang pakai ketat apetah lagi mak orang mcam kite ni hahahhaha... Dah macam sarung nangka rasanya. 

So dah malas nak beli, akhirnya tempah aje, peplum. Senang sikit, ikot ukuran badan sendiri..... Siap la peplum pertama kita.. Baju ni sekali ngan kain akak tailor tu belikan dan jahit RM60.. Kakak opis tolong jahitkan, masa amek ukuran sesiap dah bagitau suh bt besar sikit sbb kita tahu die guna kain lycra gak..... pastu kita minta die ajar kita camne nak potong kain tok jahit baju  peplum nie.

Alhamdulillah akak tu tak kedekut ilmu, so now kita tengah gigih menjahit peplum sendiri... Ewahhh... Pasni banyak la peplum kite hehehehhehe.. Cuma nak ke KL beli kain tu yg malas... 



Suka sangat sbb selesa, baju ni longgar dan cantek... Yang menutup  apa yg perlu ditutup :) Itu yang penting. kalau mcam gini, memang habi tak bising. Berpesyen tapi sesuai dengan status ibu... Rasanya baju ni nanti sesuai gak dipakai ketika peknen hahahhaha.. baju 2 in 1, jimat!


Tunggu peplum ke2 kita plak siap.. hehehhe
Eeee nampak gemuk pendek kita dalam cermin tu hahhahahha..  Naseb la, skang memang tengah proses mengembangkan badan...


8 comments :

  1. cantik2..bestnye pndai jahit..macam teringin jugak nk berpeplum ni tapi kene ukur baju di bdn sndr la nmpknye..huhuhu

    ReplyDelete
  2. untung la boleh jahit sendiri hehehe

    ReplyDelete
  3. Naseb la, skang memang tengah "proses mengembangkan badan..." statement ni mcm sesuatu.. tgh preggy ker? alhamdulilah.. cita2 tercapai.. hehe suka suka

    ReplyDelete
  4. Saya pun baru je ada sehelai peplum.. :D

    ReplyDelete
  5. aku pn nak berpeplum gak niiii..
    ari tu antar kain ngan aunty,
    suruh jait peplum..
    hehe.. x sabar laaaak

    ReplyDelete
  6. Peplum tengah hot sekarang ni, teringin nak rembat gak 1 :D

    ReplyDelete
  7. best je dgr biler org nak dptkan ank..rindu saat mengandung..hehe

    ReplyDelete
  8. jue..
    nanti ajar aku camne nk amik ukuran n potong peplum ek..nak jahit jugak..

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails