Thursday, January 17, 2013

aktiviti di kala wiken

Menu masak2 wiken aritu.
Nanti kita share resipi.. Bukanlah nak share sebab eksen kita ni pandai masak, jujurnya kita bukan pandai masak sangat pun. Pas kawen baru belajar.
Tapi ada kekawan yang minta share resipi. 

Wiken aritu bt sambal udang petai. Ni faveret habi. Hehehe. Masak sambal ni, seme orang mesti terer. Kalau saya bt sambal udang petai, selalunya petai tu saya goreng dulu dgn udang sekejap. Then baru tumis cili sampai garing then baru masukkan udang ngan petai yg digoreng td. Tak suka nak masak udang ngan petai lelama, sbb nnt petai masak sangat.. Kalau sekadar goreng gitu, petai tu still ranggup hehhe terasa fresh lagi..


Yang ni plak begedil daging.. Dah lama nak bt tapi malas sbb dok pk ingat rumit. Upernya senang aje. And alhamdulillah habi suka, rayyan lagiiiiiii suka.... Next entri kita share resipi.


Seterusnya sup tulang hehhe, kita kalau bt sambal udang msti gabungkan ngan sup tulang atau sup ayam.... Terasa yummy sekali... Kehkehkh


Dan akhir sekali haruslah ulam ulaman dan sambal belacan. Wiken wajib makan ulam ulaman sbbnya sayur yg raw lagi lasat ni sangat berkhasiat, kalau ari keje tak fresh sbb x g pasar. Hari cuti je boleh g pasar cari ulam.


3 comments :

  1. Wah...sedapnya...msk sendiri lebih puas hati kan? :D

    ReplyDelete
  2. aku plak klu taruk petai, sure msk lelama, sbb klu fresh lg bau dia kuat sket even aku ske mkn petai pon, haha

    ReplyDelete
  3. nyam..sedapnya..tengok air liur pun meleleh..
    saya suka makan begedil..boleh kongsi resepinya

    ReplyDelete

Pstttt.. Tekiu ya!


















Tweet

Share




Sebarkan.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails